VI HAR LØSNINGEN

Bedre kloakker og bedre rensningsanlæg vil koste mange milliarder. Rent Hav har et tæt samarbejde med flere ingeniører, og på baggrund af data fra Miljøstyrelsen arbejder vi på en håndgribelig plan for hvilke investeringer, der kan give de største forbedringer.

Forbedret renseteknologi

Rensningsanlæggenes kapacitet og kvaliteten af det “rensede” vand er vores primære fokus. Heldigvis bliver det meste af vores spildevand renset inden det pumpes ud i havet, men kvaliteten er ikke høj nok. Der er stadig massiv forurening i det rensede vand. Det skal fikses. Og her har vi brug for den nyeste teknologi.

Intelligente pumper

Det er næsten umuligt at bygge kloakker store nok til at kunne klare ethvert regnskyl, men med intelligente pumper i kloakkerne kan man anvende de dele af kloaknettet, der ikke er overbelastet, til at håndtere de ekstra mængder vand.

Nye rensningsanlæg

Vi bliver hele tiden flere, og vi bidrager alle sammen til forureninger af vandet i Danmark. Nye rensningsanlæg og bedre kloakker er den simpleste løsning – selv om den vil komme at koste.

BETAL VIA VANDET?

At få minimeret udledningen af spildevand kan koste mellem 50 milliarder og 100 milliarder kroner. I dag betaler en almindelig husstand cirka 6.000 kroner om året for sit vandforbrug. Det svarer til 550 kroner om måneden. Hvis vi hæver beløbet med 250 kroner om måneden – eller 3.000 kroner om året – giver det cirka 2 milliarder kroner, som vi kan investere i et renere hav.

Det er rigtigt mange penge for en almindelig familie, så vi skal også have politikerne i spil. Alle de løsninger vi forslår, skal finansieres samtidig med, at der er en dyb forståelse for, at budgetterne skal hænge sammen. Også for familier og kommuner med begrænset økonomi.

Det er sådanne beløb vi taler om. Det er rigtig dyrt for almindelige familier. Når vi kommer til de konkrete løsninger sammen med landets politikere, så skal man hele tiden være opmærksom på, at det skal kunne hænge sammen for dem, der har mindst.

DU KAN HJÆLPE

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Rent Hav på Facebook og fortæl
alle du kender, at de skal gøre det samme.
På den måde bliver det tydligt, hvor
mange der ønsker et rent Øresund.

BLIV SPILDEVANDS PAPRAZZI

Tag ud når det regner og se
efter spildevand i havet. Del dine billeder på
social medier med #RentHav og
hjælp os med at vise alle, hvor stort
problemet faktisk er.

BLIV MEDLEM

Som medlem af Rent Hav har du en andel i vores arbejde med at stoppe udledning af spildevand og genoprette havmiljøet i Danmark.

Rul til toppen